Oude aardappelkistjes creatief gebruiken

Oude aardappelkistjes zijn supermooi en geven je interieur een echt vintage-look. En het leuke is dat je er echt alle kanten mee op kunt. Je kunt ze natuurlijk gewoon neerzetten als decoratief object. Maar waarom niet kiezen voor een toepassing waarbij je de aardappelkistjes op een decoratieve manier presenteert én ze een handige functie geeft? Wij hebben drie leuke ideeën voor jou verzameld:

  • Maak een kast van aardappelkistjes.
  • Maak een verticale tuin met aardappelkistjes.
  • Maak er een fancy nachtkastje van.

Maak een kast van aardappelkistjes

Van aardappelkistjes kun je heel eenvoudig een kast maken. En je kunt zelf bepalen hoe klein of groot hij moet worden. En uiteraard ook welke vorm je de kast geeft. Je kunt de kistjes heel eenvoudig opstapelen. Maar het is ook leuk om ze op verschillende hoogtes aan de muur te bevestigen. In de kistjes kun je boeken zetten of andere vrolijke accessoires.

Maak een verticale tuin met aardappelkistjes

Je kunt de kistjes ook gebruiken als een soort plantenmeubel. Hang de kistjes op verschillende hoogtes aan de muur en vul ze met diverse soorten planten. Als je geen tuin hebt kan dit een leuke manier zijn om toch een soort verticale tuin te creëren. Bovendien maakt het niet uit of je een grote woonkamer hebt of juist niet, de kistjes nemen immers weinig ruimte in.

Maak er een fancy nachtkastje van

Wil je wel eens iets anders naast je bed dan een saai nachtkastje? Gebruik dan zo’n leuk aardappelkistje. Je kunt er één neerzetten, maar uiteraard is stapelen ook mogelijk. Je kunt er alles in kwijt: boeken, een lampje, wekker, en nog veel meer. En je slaapkamer ziet er meteen een stuk origineler uit. Wil je meer van zulke leuke ideeën te weten komen? Kijk dan eens op wat-is-jouw-stijl.nl.