Leesbare vlag nodig? Kies een banier

Met een vlak kun je meer zeggen dan je denkt. Ten eerste geef je natuurlijk duidelijk aan waar je bent, maar je kunt er ook reclame mee maken, boodschappen mee delen en je gebouw mee verfraaien. Als je een duidelijke tekst wilt laten zien, dan is een banier vaak de beste keuze. Een banier is een vlag die met de lange zijde langs de mast hangt en met een banieruithouder aan de bovenzijde strak wordt gehouden. Er zijn drie gangbare baniersoorten die je bij een goede vlaggenleverancier moet kunnen aantreffen.

De verschillende banieren

Er zijn gevelbanieren, lantaarnbanieren en hoogformaat banieren. Gevelbanieren worden door middel van een constructie op de gevel gemonteerd in plaats van aan een paal. Dit heeft als voordeel dat de vlag vanuit twee looprichtingen te zien is. Een hoogformaat banier is een klassieke vlag aan een vlaggenstok die hoog in de lucht wordt gehesen en dus van verder weg goed zichtbaar is. Een lantaarnbanier wordt aan lantarenpalen bevestigd, meestal aan beide kanten van de paal. Deze zie je veel op evenementen bij winkelcentra. Het voordeel hier is dat ze makkelijk te bevestigen en te verwijderen zijn en dat je dus wisselende boodschappen kunt ophangen.

Andere vlagsoorten

Is een banier toch niet geschikt voor jouw situatie, dan kun je natuurlijk ook een keuze maken uit de verscheidene andere manieren om jezelf zichtbaar te maken. Denk hierbij aan standaard vlaggen, spandoeken, beachvlaggen en zelfs miniatuur tafelvlaggen. Welke optie je ook kiest, je doet er goed aan eerst voldoende informatie in te winnen, zodat je niet met een ongepaste vlag aankomt of je vlag niet goed zichtbaar is. De goede leverancier kan je hierover inlichten, zowel als advies geven waar de vlag te plaatsen, de montage voor je verzorgen en ook eventuele nazorg zoals het onderhoud van de vlaggenmast met je bespreken.