Beddengoed online bestellen

Tegenwoordig wordt bijna alles online gekocht. Zo ook ons beddengoed. Als je weet welke maat je nodig hebt, kan er eigenlijk niks meer fout gaan. Heel anders dan met bijvoorbeeld kleren, is de pasvorm vrijwel altijd hetzelfde en past het eigenlijk altijd. Je beddengoed moeten terugsturen zal dus niet vaak voorkomen. Dit is heel erg fijn, want sommige mensen zijn toch een beetje huiverig voor online bestellen, omdat ze vooraf niet weten hoe iets in het echt zal zijn. Met beddengoed heb je dit probleem eigenlijk niet. Op de afbeelding is vaak erg goed te zien hoe het dekbedovertrek eruit ziet, ook wanneer het op een bed ligt. Online bedtextiel bestellen is dus iets dat erg eenvoudig en snel kan gaan.

Welke maat beddengoed heb je nodig?

Als je nieuw beddengoed gaat kopen, is het belangrijk om te weten welke maat je nodig hebt. Het hoeslaken heeft dezelfde afmeting als de matras. Dit is voor een eenpersoonsbed meestal 90×200 cm en voor een tweepersoonsbed zijn de standaard maten 140×200, 160×200 en 180×200 cm. Een dekbedovertrek is breder dan de matras, dus hiervoor gelden andere maten. De vuistregel is dat het dekbedovertrek ongeveer 60 centimeter breder moet zijn dan de matras. Ook dekbedovertrekken hebben standaard breedtematen. Deze zijn 140×200, 200×200 en 240×200 cm. Daarnaast zijn er ook dekbedovertrekken met een lengte van 220 cm. Bij een eenpersoonsbed van 90×200 hoort dus een dekbedovertrek 140×200. Bij een tweepersoonsbed van 140×200 hoort een dekbedovertrek van 200×200 en voor een tweepersoonsbed van 160×200 en 180×200 is het dekbedovertrek 240×200 het meest geschikt.

Welk materiaal en kleur neem je?

Wanneer je bepaald hebt welke maat je nodig hebt, hoef je alleen nog na te denken over het materiaal en de kleur van jouw beddengoed. Het hangt af van je eigen wensen en behoeften welk materiaal je neemt. Hoeslakens zijn meestal effen van kleur. Het bed ziet eruit als een mooi geheel wanneer je hoeslaken dezelfde kleur heeft als je dekbedovertrek. Het dekbedovertrek kan ook allerlei verschillende prints of motieven hebben. Je kunt voor jezelf bepalen of jij een effen dekbedovertrek of een opvallend dekbedovertrek mooi vindt. Zo zijn er bijvoorbeeld dekbedovertrekken met dierenprints of leuke teksten. Kinderen hebben meestal een dekbedovertrek van hun favoriete film, sprookje of superheld. Een goede webshop waar je al dit soort beddengoed kunt vinden is Droomcenter.nl.